U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Ondernemingen zijn te weinig kritisch op de afdracht van de premies werknemersverzekeringen.

 

Deze conclusie kunnen wij hard maken door onze ervaringen in de afgelopen jaren. Vastgestelde premies en inrichting van de software en/of externe provider worden nog te vaak blindelings gevolgd. En dat is jammer, want in veel gevallen levert een kritische houding veel geld op. Geld dat onverschuldigd wordt afgedragen. 

 

"Hoe is dat mogelijk?"

"Moet mijn accountant dat niet controleren?"

"Ik kan me niet voorstellen dat dit bij mijn onderneming ook aan de orde is..."

 

Zo maar een greep van de reacties die wij dagelijks te horen krijgen. En vaak moeten wij het antwoord schuldig blijven. Dat is namelijk vooraf bijna niet te beoordelen. In schuldvragen doen wij niet. Vaak blijkt de te hoge afdracht een gevolg van een veelvoud van variabelen, die pas na een grondige analyse inzichtelijk gemaakt kunnen worden. De controle van de accountant is niet bedoeld om dit soort controles uit te voeren, en gericht op totaal andere aspecten. Zaak om periodiek de eigen aangifte kritisch te laten beoordelen door specialisten.

 

Regelmatig benaderen wij ondernemingen waarbij uit ons vooronderzoek naar voren komt dat de afdrachten afwijken van hetgeen je zou verwachten. Deze (voorlopige) conclusie is gebaseerd op de gepubliceerde jaarrekeningen die wij op een aantal punten door onze tools laten scannen. En wat blijkt: In meer dan 90% van de gevallen blijkt de geconstateerde afwijking er inderdaad te zijn. Vandaar dat wij voor dit soort projecten een aanbod kunnen doen op basis van "no cure-no pay". Daarbij loopt de onderneming geen risico van kosten zonder resultaat. Hebben wij U nog niet benaderd, en wilt U meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op!